L’orxata, una beguda vitamínica i refrescant

[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.5.1″]

L’orxata de xufla, una beguda mediterrània, natural, refrescant, sana i nutritiva. Apart de ser deliciosa, des de ja fa una quants anys se sap que comporta una sèrie de beneficis pel nostre organisme.

Si existeix una beguda característica de l’estiu, aquesta és l’orxata. D’un color blanc-veix, un gust de xufa i una potència refrescant, que tots els dies calorosos de l’estiu ens acompanya i ens hidrata per a millorar el nostre dia a dia. A part de ser una beguda realment bona, l’orxata comporta beneficis pel nostre cos que aprofitem mentre ens hidratem per dins.

És una beguda procedent principalment de la Comunitat Valenciana, des de ja fa temps s’ha fet tan popular que la podem trobar en qualsevol superfície, ja siguin bars, supermercats i gelateries. A continuació detallarem els beneficis de l’Orxata i les propietats de la xufla. Pots llegir la història de l’orxata aquí.

 

 

5 Beneficis de prendre Orxata de Xufla

La Hidratació: El primer benefici de l’Orxata o de les propietats de la xufa és més que evident, com ja hem comentat abans l’orxata és un tipus de beguda que refresca i hidrata per això es consumeix tant a l’estiu, quan es presenten temperatures altes. És important estar hidratat a l’estiu i és una magnífica oportunitat per veure una orxata i evitar cops de calor.

Bona per l’estómac: Des de fa molt de temps la xufa s’ha utilitzat sempre per solucionar problemes digestius, una propietat que ha arribat als nostres dies. Quan es presenten problemes digestius una bona solució és prendre orxata, ja que t’ajudarà a tenir digestions més (Livianas), afavoreix el trànsit i ens pot ajudar a lluitar contra la retenció de líquids, amb la combinació de l’alta quantitat d’aigua i les propietats de la xufa ens ajudaran a reduir el volum i la inflació. Tot gràcies a les seves propietats enzimàtiques.

Celíacs i Vegans: L’orxata és una beguda apte per a tothom, ja que no conté gluten i el fa un producte per celíacs, de la mateixa manera també és un producte apte per vegans, ja que no conté cap tipus d’aliment provinent dels animals. A part de ser una beguda que ens aporta molta energia vital, per això és una beguda molt recomanada per persones amb anèmia, nens/nenes petits/es, esportistes, gent gran… En resum per tothom que necessiti una dosi d’energia extra. Per tant el fa un producte apte per a tothom.

Minerals i Vitamines: Entre tots els beneficis de l’orxata podem trobar la seva riquesa en nutrients. Els minerals com el fòsfor, el magnesi, el calci o el ferro estan presents en la beguda. Per una altra banda les vitamines també hi són presents, concretament la Vitamina C i la Vitamina E. Que significa això? Doncs que quan prenguem orxata estarem introduint una quantitat de minerals i vitamines extra al nostre cos, això es tradueix en un augment de salut i bona qualitat de vida.

Propietats prebiòtiques: La xufa conté un 10% de fibra, però en l’orxata es redueix a l’1%; així, amb un vas, tenim aproximadament 2,5 g de fibra principalment soluble, que és la que té més capacitat prebiòtica (alimenta la flora intestinal sana) i redueix la reabsorció del colesterol secretat per la bilis i evita que torni al torrent sanguini.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]