Elaboració

Com s’elabora l’Orxata?

A l’empresa Petit Plaer, on s’elabora l’Orxata Siper, ho fem d’una forma molt natural, utilitzant exclusivament xufa de denominació d’origen. És a dir amb les millors xufles per aconseguir el millor gust de l’Orxata. Tots els productes que s’utilitzen per la elaboració de l’orxata són d’alta qualitat.

 

 

Procediment d’elaboració d’orxata

  • El procés per elaborar l’orxata comença per seleccionar les xufles i netejarles de possibles restes de terra i d’altres restes que de normal es poden barrejar amb les xufles.
  • Tot seguit es fa una selecció de les xufles  per tal de separa-les de possibles tuberculs que s’hagin pogut colar. Hi ha varies maneres de poder fer el selccionament de les xufles, a Petit Plaer s’utilitza la flotació  de les xufles amb una concentració de Sal. De manera que les xufles que pesin menys, que hagin pogut estar menjades per organismes o insectes, suren i no s’utilitzen ja que no són aptes pel continguts dels nutrients, que es menor que les altres.
  • Una vegada són seleccionades. Es netejen amb aigua per eliminar els restes de sals que hagin pogut quedar impregnades a les xufles.
  • Es realitza un altre rentat de les xufles. Amb un potent desinfectant que assegura l’eliminació total de microorganismes i una durabilitat major de l’orxata. Un altre cop acavem aquesta fase amb l’extracció de les xufles que es realitzara de forma manual. A fi de treure les xufles que considerem que pugin afectar al producte final.
  • En el seguent fase per l’elaboració de l’orxata. Es passen les xufles, ja seleccionades, en un molí de creu per a la trituració d’elles, per tal d’obtenir una massa.
  • Un cop tenim la pasta, es trasllada a una marmita tamisada. On s’introdueix aigua per barrejar-la amb la xufla triturada. Dins la marmita, l’aigua i la pasta de les xufles es barreja per tal que el producte quedi quasi finalitzat, deixat-lo reposar unes hores.
  • Finalment per acabar amb l’elaboració de l’orxata. El resultat del process abans mencionat, el deixarem reposar en una banyera que estarà en constant moviment per tal d’evitar el pòsit. En aquesta mateixa etapa s’afegeix el sucre. I gràcies al moviment de les aspes de la  bañera afabporeix la disolució del sucre.
  • Per acabar l’orxata, la deixarem refredar-se de forma ràpida amb temperatures aproximades a 0ºC. Un cop l’orxata ja s’ha refredat, ja la tindrem llesta per a la seva degustació.

Un cop realitzat el  procés d’elaboració de l’orxata, s’introdueix l’orxata en els seus respectius envasos. Es distribueixen en els vehicles refrigerants a una temperatura de 3 ºC per no interrompre el proces de la cadena de fred. Els vehicles refrigerants transportaran L’Orxata Siper als seus respectius supermercats que són Condis i Bonpreu.